Jeroen Sweers
official website

To boldly play like no one has played before

Jeroen Sweers (1-4-1978) speelde al op jonge leeftijd Boogie-woogie op de piano. Zijn passie voor deze muziek, maar ook voor vele andere stijlen, heeft hem ertoe gezet zijn hart te volgen en een bestaan op te bouwen in de muziek. In 2002 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium in Zwolle voor de opleiding lichte muziek.

In 2003 werd Jeroen gevraagd door Nederlands bekendste boogie-woogie pianist Jaap Dekker om mee te spelen in theatershow de Grand Piano Boogie Train. Zodoende leerde het grote publiek Jeroen en zijn spel kennen en groeide hij uit tot een van Nederlands voornaamste Boogie-woogie pianisten.
Na deze succesvolle tour door Nederland richtte Jeroen in 2003 de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band op, waarmee hij op vele jazz-, blues-, pop- en boogie-woogiefestivals in binnen- en buitenland speelde.

Met de western swing band Panhandle Swing spelde Jeroen in 2005 op het North Sea Jazz festival.

Op dit moment is Jeroen druk met zijn band Them Lewis Boys waarin hij zingend en spelend een ode brengt aan de levende rock&roll-legende Jerry Lee Lewis. In 2011 stond deze band op de Zwarte Cross: het grootste muziekfestival van Nederland.

Verder treed Jeroen regelmatig op in allerlei uiteenlopende formaties en heeft hij een lespraktijk in Deventer. De optredens en het overbrengen van het plezier van maken van muziek op een nieuwe generatie pianisten is voor Jeroen een goede combinatie om zelf als muzikant te blijven groeien en steeds dieper te gaan. Zoals de foto hiernaast al aangeeft: Jeroen houdt er niet van om aan de oppervlakte te blijven, maar duikt graag de muzikale diepte in.